dinsdag 30 september 2014

Dag 2




Dag 2

In de voormiddag werden we om 9 uur op school verwacht. Daar begon de Poolse delegatie met een heus concert. Tijdens deze voorstelling kwamen ook de traditionele muziek en klederdracht aan bod.




Dat is iets wat wij in Belgie niet echt kennen. Daarna was het de beurt aan de Italianen om hun land in de kijker te plaatsen. Ze deden dit heel uitvoerig, maar het werd daardoor ook wel wat langdradig.

De Spanjaarden staken er wat meer animo in: ze zongen hun regionale volkslied (Andalucia) en ze leerden enkele leerlingen van andere landen (onder wie Jelle) de basis van de flamenco aan.
















Daarna was het aan ons. We toonden een PPT die was opgebouwd rond traditionele en meer eigentijdse festiviteiten, gaande van karnaval tot Tomorrowland. We sloten af met het lied "Ik hou van u". Dat was een groot succes!

Na een pauze deden we kennismakingsactiviteiten en werden we in groepjes verdeeld. We moeten deze week per groep aan een van onze producten werken: de spot, de clip, het interview of de documentaire.
 
's Namiddags trokken we naar Katowice. We bezochten een oude steenkoolmijn die was omgebouwd tot een kunstgalerij. Daarna gingen we naar een stadsdeel van het begin van de 20ste eeuw dat werd ontwikkeld voor de huisvesting van de mijnwerkers. Dit moet destijds een vooruitstrevend project geweest zijn.





 
's Avonds kregen we vrije tijd in het shopping center om daarna terug te keren naar onze gastgezinnen. De contacten verlopen al heel vlot.

Groetjes

Anna





1 opmerking:

  1. Best een gevulde, echt eerste dag! En zo interessant, elkaars cultuur voorstellen en leren kennen, en kennismaken met de geschiedenis van het gastland. We zijn benieuwd naar de foto's, en naar het vervolg van jullie belevenissen! Het is ook goed dat de contacten al wat vlotter verlopen, want communicatie tussen 2 groepen wiens taal zo ver uiteen ligt, dat is geen makkie. Ik ben zelf net terug uit Griekenland, en heb daar ook mijn hersenen en mijn tong in de knoop gedraaid in een poging wijs te raken uit het Grieks :-) Pozdrowienia z Belgia!

    BeantwoordenVerwijderen