woensdag 1 oktober 2014

Dag 3

Om 8u20 stonden we allemaal paraat aan onze Poolse school. We namen de bus naar een elektriciteitscentrale die werkt met steenkool. We kregen er een kinky helm op ons hoofd met bijpassend fluovestje. 'Word je graag gepest, draag een fluovest' :-)





We werden rondgeleid door de directeur in het nieuwe deel van de centrale. Iedereen was onder de indruk van de omvang van de installatie. Ook al produceert deze nieuwe generator veel meer stroom dan de oudere, toch is hij minder vervuilend. In een interview met de directeur afgenomen door Aaron en Céline, kwamen we te weten dat alle oude vervuilende installaties op deze site zullen worden gesloten in 2018 en vervangen door de minder vervuilende. Zo bleek dat ook hier in Polen iedereen stilaan bewust wordt van de noodzaak tot het reduceren van de CO2-emissies.


In de namiddag was het tijd voor actie: we deden opnames voor de documentaire tegen de achtergrond van een vallei die volledig is ingepalmd door de fabrieken van de metaalindustrie. Uitermate geschikte setting voor onze film, maar triest om te aanschouwen. 



















Vervolgens deden we de opnames voor de sensibiliseringsspot aan de voet van een Middeleeuws kasteel. Het scenario was ons niet helemaal duidelijk ;-) maar we deden toch enthousiast mee.
Eindelijk mochten we dan gaan eten! Na een hartige champignonsoep kregen we een maaltijd waar ieder klein kind jaloers op zou zijn: kippennuggets met frietjes én mosterd of in het Pools 'nuggetsky et frytsky' We stonden er dus stevig op voor de geplande wandeling door de heuvels v Jurassic Parc.


































De wandeling bleek eerder kort maar wel door een mooi landschap met weerom kastelen en hun legende.
De bus bracht ons allen veilig terug. 's Avonds waren we allemaal uitgenodigd bij Agata in de tuin waar we worstjes roosterden boven het kampvuur. Het was een lange dag met vele nieuwe ontmoetingen!






Groetjes, Nele








Geen opmerkingen:

Een reactie posten