dinsdag 7 oktober 2014

Dag 6

 
Vrijdag 3/10
 
Vandaag stond er 'evaluatie' op het Poolse programma.
Naar goede gewoonte wisten we niet goed wat er juist ging gebeuren.
 
In de voormiddag hebben we nog wat verder gewerkt aan de opnames voor de film met Yvonne, een Poolse leerkracht en het opname-team dat de ganse week van dienst was.
 
Daarna kwamen we allemaal samen in de zaal waar we eerst de fotoreportage van onze Poolse week konden bekijken. Agata was de verantwoordelijke cameravrouw deze week en maakte al een originele en mooie reportage die erg in de smaak viel. zie https://www.youtube.com/watch?v=5XPHneXdCoM
Vervolgens was het de bedoeling om de producten die tijdens de Italiaanse meeting werden gemaakt, te bekijken. Tot grote ontgoocheling van onze coaches was hier weinig werk van gemaakt.
Verder deden de Italiaanse en Spaanse studenten nog een presentatie over de luchtvervuiling in hun land. Het valt ons toch op dat onze kennis van het Engels veel beter is en onze werkethos ook :-) Vooral de Italiaanse studenten lopen in en uit de zaal als het hen past, zitten constant op hun gsm bezig of luidop te babbelen.
Daarna kwam er nog een speech van de jonge directrice en kregen we allemaal ons certificaat voor onze deelname aan deze COMENIUS-week. De sfeer zit al enorm goed en onze afscheidsparty is zelfs nog niet begonnen.....
 
 
 
 
 

 
 
De laatste dag..

Na een geweldige afsluiter gisterenavond was het dan zo ver, het afscheid waar niemand op stond te wachten. Er waren al heel wat tranen gevallen, maar we hadden nooit gedacht dat het zo snel vooruit zou gaan. Vandaag moesten we allemaal rond 5u 's morgens opstaan en rond 5u50 verzamelden we op de parking, waar een busje ons naar de luchthaven van Katowice bracht. De Spanjaarden hadden afgesproken rond 10 over 6 en werden ook met een busje naar de luchthaven gebracht, maar dan de luchthaven van Krakau. In de ochtend hadden we dan afscheid kunnen nemen van de Polen en de Spanjaarden, maar nooit van de Italianen wat wel heel jammer is. De Italianen gingen pas 's avonds naar huis. Onderweg naar de luchthaven hebben we dan gepraat over onze laatste dag, want Joost en Lieve hadden we niet meer gezien sinds vrijdagochtend. Als we aankwamen op de luchthaven zat Anna op ons te wachten en in de verte kwam Jelle er ook aan. Hun gastgezin woonden namelijk te ver om eerst naar de parking in Wojkowice te gaan, dus zijn ze rechtstreeks naar de luchthaven gekomen. Om onze ervaring naar Polen op een leuke manier af te sluiten, hebben we met z'n allen nog een warme chocomelk gedronken voor we op het vliegtuig moesten. Na een vlucht van ongeveer 2uur brachten de ouders van Aaron, Lieve haar man en mijn ouders ons terug naar Sint-Niklaas, waar de directeur en de enthousiaste ouders ons stonden op te wachten. Daar namen we nog een laatste groepsfoto en konden naar huis vertrekken. Het was een super toffe week! Een ervaring die ik nooit zal vergeten! 

Groeten Femke 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten